2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Vodafone is hatalmas összeggel segíti a vírus elleni küzdelmet

Áprilisban jelentette be a Vodafone-csoport, hogy nemzetközi szinten gyűjtést indít munkavállalói körében, hogy ezzel segítsék világszerte a koronavírus hatásai miatt nehéz helyzetbe került karitatív szervezetek munkáját. Június végéig a Vodafone-csoport dolgozói összesen 1,3 millió eurót gyűjtöttek össze. 

Az áprilisban életre hívott Vodafone Alap kifejezetten a szolgáltató saját piacain, a legkiszolgáltatottabbak számára hatalmas segítséget nyújtó helyi jótékonysági szervezeteket kívánja támogatni.

A Vodafone Magyarország és a VOIS Vodafone Szolgáltató Központ munkavállalói is részt vettek a gyűjtésben, és adományukkal a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatják helyi szinten.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat valamennyi tevékenységét átalakította a járvány miatt, karitatív munkáját az előírt óvintézkedéseket betartva folytatta. Az elmúlt hónapokban rászoruló emberek tízezreiről – köztük idősekről, fogyatékkal élő és hajléktalan emberekről, nélkülöző családokról és hátrányos helyzetű településeken élő gyermekekről – gondoskodtak nap mint nap.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a beérkező adományokat az átmeneti otthonaikban élő családok támogatására fordítja. Olyan családokat segítenek, amelyek a vírus miatt nehéz helyzetbe kerültek, emiatt a segélyszervezetnek kell biztosítania teljes ellátásukat és a gyerekek digitális oktatásban való részvételét.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa adománycsomagokat pakol a kiszállításhoz Miskolcon Fotó: MTI/Vajda János
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam