2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maszkadomány Pécsett

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-világjárvány kezdete óta több alkalommal bizonyította elkötelezettségét a válsághelyzet leküzdése iránt. Az elővigyázatosság a korlátozások feloldása után is fontos: a vállalat most FFP3-as típusú arcmaszkokat adományoz kiemelt partnerei részére.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-járvány hazánkban történő megjelenése óta több alkalommal járult hozzá a pandémia elleni küzdelemhez. Habár Magyarországon a vírus terjedésének az üteme az elmúlt időszakban lassult, továbbra is fontos az elővigyázatosság, hiszen jelentős a fertőzés kockázata. Ezért a Veolia újabb adományokkal igyekszik segítséget nyújtani a koronavírus elleni védekezéshez.

A vállalat 32 kiemelt partnerének – köztük 15 egészségügyi és szociális intézménynek, 10 önkormányzatnak és 3 magyar egyetemnek – összesen mintegy 14 000 darab olyan FFP3-as maszkot ajándékoz 29 magyar városban, melyek képesek az apró cseppek kiszűrésére is, ezáltal védenek az esetleges fertőzések ellen. Pécs mellett többek között Ajkán, Székesfehérváron, Dorogon, Esztergomban és Budaörsön is sor kerül maszkadományozásra.

Pécsen két szervezet is részesül a Veolia adományából. Pécs Önkormányzatának 1200 darab, míg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja számára 250 darab maszkot ad át a cég. A megyeszékhely körzetében további két olyan város önkormányzata is részesül az adományból, ahol a vállalat távhőegységet üzemeltet – Siklós részére 210 darab, Dombóvárra pedig 500 darab maszk jut el.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Egymilliót gyűjtöttek a Covid-árváknak Zalaegerszegen Egészségügyi dolgozókat láttak vendégül Gyenesdiáson Akció Kecskeméten a könnyebb iskolakezdésért Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: pecsinapilap.hu
Vissza
Hírfolyam