2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

50 millió forintot adományoztak a K&H Bank alapítványai

Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Kormányzati Akciócsoport által indított segítünkegymásnak.hu felhívására reagálva a K&H Bank alapítványai 50 millió forinttal segítették a kiemelt járványkórházakat. Az összeg nagy segítséget jelent a kórházaknak eszközparkjuk bővítésében.

Az adomány egyik feléből az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet egyedülálló baktérium- és vírusölő padlóburkolókat vásárolt, míg a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet további 25 millió forintot kapott kórházi műszerek beszerzésére.

Az összeg segítségével olyan eszközöket szerezhetnek be, amelyek a vírusfertőzés leküzdését támogató immunterápiák kutatásához, illetve a már gyógyult betegek plazmájának felhasználásával a súlyos és kritikus állapotú betegek kezeléséhez járulnak hozzá.

A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben megrendezett ünnepélyes átadón Horváth Magyary Nóra, a K&H-csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója kiemelte: vezető pénzügyi intézetként hiszik, hogy ügyfeleik okos döntéseinek elősegítésén túl felelősek azért a társadalomért és környezetért, amelyben élnek, ezért 17 éve kiemelten támogatják az egészségügyet. Ennek keretében a lakossági és kkv-ügyfelek valamennyi online bankkártyás fizetése és átutalása után a K&H 10 forintot adományozott a járványkórházak számára. Így összesen 28 millió forint gyűlt össze, melyet a pénzintézet alapítványai további 22 millió forinttal egészítettek ki, ezért 50 millió forinttal támogathatták a koronavírus elleni küzdelmet.

Védőfelszerelést viselő ápolók egy beteget látnak el a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020 májusában Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Tartósélelmiszer-csomagokat kaptak a vérellátó szolgálat dolgozói Védőeszközöket adományozott a Servier Televíziót kapott a székesfehérvári Covid-osztály A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Tovább a forrásra: egeszsegkalauz.hu
Vissza
Hírfolyam