2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas mennyiségű adomány gyűlt össze a Tesco rendkívüli élelmiszeradomány-gyűjtő kampányában

Már közel 15 000 kg élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói az áruházlánc és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által indított rendkívüli nyári tartósélelmiszer-gyűjtő kampányban. Az augusztus végéig tartó akció célja, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került embereket segítse élelmiszer-adományokkal.

A koronavírus-járvány számos családot hozott rendkívül nehéz helyzetbe. Nekik nemcsak az elmúlt hónapokban volt szükségük támogatásra, de talpra állásukban a legkisebb figyelmesség is sokat számít majd az elkövetkező időszakban.

A Tesco tavasszal nagy összegű élelmiszer-adománnyal támogatta a rászorulókat: 42 millió forint értékben tartós élelmiszereket, valamint babaápolási szereket tartalmazó csomagot juttatott el a nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A vállalat azonban nem állt meg itt: rendkívüli, nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akciót hirdetett, hogy további segítséget nyújtson a nehéz helyzetben élőknek. 

A rekordhosszú élelmiszergyűjtő akció augusztus 31-ig tart. A vásárlók ez idő alatt mind a 201 hazai Tesco áruházban leadhatják a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket, például rizst, tésztát, cukrot, olajat, lekvárokat, különböző befőtteket és konzerveket, teát, kávét és kakaót is. 

A kezdeményezéshez Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is csatlakozott, aki a Bécsi úti Tesco hipermarketben adományozott élelmiszert Fotó: trademagazin.hu
Neked ajánljuk
Nemzetközi adományplatformot indított a Continental Helyi cégek helyben segítik a vírus elleni védekezést Veszprémben Nem kell spájzolni: van elég élelmiszer Még mindig nem indult el a jégképződés a Laptyev-tengeren Ausztráliában épül a világ legnagyobb naperőműve
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam