2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hétköznapi hősök – Keszthelyen is példaértékű volt az összefogás

Nagymértékű összefogás jellemezte a keszthelyi civileket a koronavírus-járvány alatt. Többek között erről is szót ejtettek a július közepén megrendezett „Hétköznapi hősök a maszkok mögött” elnevezésű konferencián. A rendezvényen a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek és az önkéntes lakosok is képviseltették magukat.

A koronavírus-járvány ideje alatt nagyon sokan önként kezdtek el mosható textil szájmaszkokat készíteni. Az egészségügyi intézményeknek többen ajánlottak fel ásványvizet, péksüteményeket, gyümölcsöt és ebédet is, de akadt példa arra is, hogy kürtőskalácsot adományoztak a kórház dolgozóinak. Az adományok eljuttatásában több civil szervezet és a lakosság is részt vett.

Jó érzéssel tölti el az embereket, hogyha valakin segíthet maga a támogató. A rászoruló pedig úgy érzi, hogy nincs egyedül a problémájával, és valaki melléáll, és valaki érzelmileg támogatja őt

– osztotta meg Bányai Adrienn, az Önkéntes Központ munkatársa.

A pandémia alatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának munkatársai üzemeltették az élelmiszerbankot. Átlagosan napi 75 csomagot állítottak össze a rászorulóknak, de más területeken is segítséget nyújtottak.

Az önkéntesek munkáját a konferencián is megköszönte Nagy Bálint polgármester. Mint fogalmazott, az erős közösségek mindig az önkéntességen alapulnak:

Nagyon büszke vagyok arra, amit a keszthelyi emberek véghez vittek. Kis város vagyunk, alapvetően költségvetési szempontból sem vagyunk messziről sem egy jómódú város egyelőre még, de amit a keszthelyi emberek tettek, az példaértékű és fontos, meg kell becsülnünk, és köszönetet kell érte mondanunk.”

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Gyerekeknek gyűjtenek az ökumenikusok Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek Ajándék vízitúra az egészségügyi dolgozóknak Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? A folyók és óceánok megtisztításával igyekszik csökkenteni hulladéklábnyomát a Coca-Cola
Tovább a forrásra: civilforum.hu
Vissza
Hírfolyam