2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közös erővel a gördülékenyebb új tanévért

Ötszáz rászoruló gyermek tanévkezdésének segítését tűzte ki célul adománygyűjtésével a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az augusztus 31-ig tartó kampány során 2,5 millió forintot szeretnének összegyűjteni, amelyből 500 rászoruló gyermek számára tudnák megvásárolni a tanuláshoz szükséges eszközöket.

Miután az őszi tanrend körül még sok a bizonytalanság a koronavírus-járvány esetleges második hulláma miatt, ezért a szeretetszolgálat azt kéri, hogy aki teheti, elsősorban anyagilag járuljon hozzá a gyűjtőakcióhoz.

Hiszen ha ismét digitális tanrendben tanulnak majd a diákok, úgy pénzadományokból tudnak a legkönnyebben és leggyorsabban reagálni a megváltozott igényekre. Emellett tárgyi adományok felajánlására is van lehetőség: az MRSZ elsősorban táskát, füzetet, ollót, ragasztót, könyv- és füzetborítót, festéket, temperát, tolltartót, színes ceruzát, tollat, ceruzát, radírt, körzőt, vonalzót gyűjt. 

Az új, vagy esetleg használt, de jó állapotú tanszereket a szeretetszolgálat központi irodáiban lehet leadni augusztus végéig. Ezek pontos helyszínéről és nyitvatartásáról a www.jobbadni.hu oldalon tájékozódhatnak az adományozók.

A szeretetszolgálat száz diákot számítógéppel is támogat az akció keretében, emellett további tablet, laptop vagy asztali számítógép felajánlását is szívesen fogadják. 

Fotó: jobbadni.hu
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam