2021. július 29., Flóra, Márta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segítséget kér a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Drasztikusan lecsökkentek a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének támogatására érkező pénz-, illetve állateledel- és más tárgyi adományok a koronavírus-járvány kezdete óta. Az alapítvány segítséget kér ahhoz, hogy továbbra is gondoskodhassanak a náluk lévő állatokról. 

Balogh Ernő, az egyesület elnöke a Rádió 7-nek elmondta, hogy érezhetően spóroltak, és a jótékonykodás helyett inkább tartalékot képeztek az emberek. Hozzátette, nehézség, hogy vidékről további segítségkérések is érkeztek hozzájuk, mert a koronavírus-válság miatt munkájukat vesztett gazdik nem tudtak tovább gondoskodni házi kedvenceikről, ezek az állatok szintén menhelyre kerültek.

Jelenleg 16 kutyáról, illetve macskáról gondoskodnak, emellett munkájukat 2 ideiglenes befogadó segíti. Kiemelte, hogy mindemellett hatvan, városi kolóniában élő gazdátlan macska ivartalanítását igényelték a vásárhelyiek, a többi között ennek költségeihez is várja az egyesület a Facebook-oldalán fellelhető elérhetőségein a felajánlók jelentkezését.

„Mindig fogyóeszköz a macskaalom, illetve az állateledel, illetve nagyon nagy szükségünk lenne havonta a kutyusok számára szívférgességet megelőző tabletták beszerzésére, illetve parazitairtó szerekre, valamint bolha- és kullancsirtó szerekre” – nyilatkozta az egyesület elnöke. 

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Egymilliót gyűjtöttek a Covid-árváknak Zalaegerszegen Akció Kecskeméten a könnyebb iskolakezdésért Jótékonysági futás a bajai kórházért A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: radio7.hu
Vissza
Hírfolyam