2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lélegeztetőgép ajándékba

Altató-lélegeztető gépet vásárolt a sárospataki városi rendelőintézetnek a sárospataki székhelyű Weinberg ’93 Kft. A tízmillió forint értékű eszközt már üzembe is helyezték az egészségügyi intézmény egynapos sebészetén.

A hivatalos átadáson Derczó István, az adományozó cég ügyvezető igazgatója elmondta: a térség egyik legjelentősebb vállalkozásaként fontosnak tartották, hogy a koronavírus-járvány közepette a társadalmi felelősségvállalás jegyében megtegyék felajánlásukat, amiről előzetesen egyeztettek a rendelőintézet vezetőjével. A kategóriájában a legjobb minőségűek között jegyzett eszközt végül – több hasonló jótékonysági akción gondolkodó hazai építőipari céggel együtt – közösen vásárolták meg, a közös beszerzés során árkedvezményt is tudtak elérni.

Bereiné dr. Jakab Beáta, a rendelőintézet igazgatója arról beszélt, hogy az új szerzeményt már rendszerbe is állították az egynapos sebészeti műtőkben. Kiemelte: 2014 óta a térség meghatározó egészségügyi szolgáltatója lett ebben a tekintetben a sárospataki. Folyamatosan bővítették az elvégezhető műtétek körét, aminek köszönhetően tavaly már több mint 900 műtétet végeztek el Patakon. Hozzátette: jóleső érzés számukra az, hogy a járvány kezdete óta számtalan felajánlást kaptak a lakosságtól és a vállalkozásoktól. Meglátása szerint a sárospatakiak összefogása példaértékű.

Aros János polgármester, Derczó István, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Bereiné dr. Jakab Beáta Fotó: boon.hu/Bódisz Attila
Neked ajánljuk
Egymilliót gyűjtöttek a Covid-árváknak Zalaegerszegen Ezekre van a legnagyobb szükségük a nélkülöző családoknak Súlyos az esőzések és áradások hatása az áruszállításra A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam