2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tízmillió forintos adományt kapott Miskolc

Az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat kétkamionnyi adománnyal jelentős segítséget nyújtott a miskolci szociális ellátásnak és a kórháznak. Negyven doboz érkezett az Őszi Napsugár Otthonba a Hartmann-Rico Kft.-től, amely többek között beteg- és inkontinenciaellátáshoz gyárt termékeket.

– Minden adománynak nagyon örülünk – mondta Varga Andrea Klára alpolgármester. – Főleg azoknak, amelyek hiánycikkek pótlására szolgálnak. Most egy tízmillió forintos adományt kapott a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház. Ahhoz, hogy a szociális ellátásban gondozottak számára el tudjuk juttatni a dobozokat, a miskolci polgármesteri hivatal is segítséget nyújtott. 

– A magyar állam is segít Ukrajnán, úgy gondoltuk, éppen ideje, hogy visszaadjuk a segítséget, amire most a miskolciaknak van szükségük. Tizenhét éve dolgozom együtt a kórházzal, ezért úgy gondoltam, az adomány másik felét nekik juttatom el – mondta Ignácz Viktória, a Miskolc Megyei Jogú Város Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Fotó: minap.hu/Végh Csaba
Neked ajánljuk
Krízisalap indult Miskolcon Segítség a miskolciaknak Nem csak fertőtlenítőszerrel segített a járvány idején a Mol Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: minap.hu
Vissza
Hírfolyam