2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jótékonysági tornával indult a kézilabdaszezon

A koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyerekeinek támogatására fogott össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, valamint a BioTechUSA, és rendhagyó felkészülési tornát rendeztek. 

Augusztus 21–22-én négy NB I.-es női kézilabdacsapat – Békéscsabai Előre NKSE, Kisvárda Master Good SE, MTK Budapest és az ötletgazda DKKA – vett részt az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupán.

A tornára a csapatok nem érkeztek üres kézzel: saját készleteikből sportfelszereléseket ajánlottak fel olyan gyermekeknek, akik családja számára gondot jelent a rendszeres testmozgáshoz szükséges ruházat vagy egyéb kiegészítők megvásárlása. Felajánlásukat a szurkolók is kiegészítették. Az összegyűlt sportfelszereléseket a rendezvény fővédnökségét ellátó Sportszervezetek Országos Szövetsége juttatja célba. 

A kupának a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok adott otthont. A torna költségeit teljes egészében a rendezvény névadója és fő támogatója állta. „A saját bőrünkön is érezzük, milyen nehéz helyzetet teremtett a sportban a koronavírus-járvány” – mondta Mátyás Gábor, a SOSZ elnökségi tagja, a Dunaferr SE elnöke és a DKKA ügyvezetője.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Sporttal egy nemes ügyért Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Ingyen táborozhatnak a mentősök gyerekei
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam