2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jótékonysági tornával indult a kézilabdaszezon

A koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyerekeinek támogatására fogott össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, valamint a BioTechUSA, és rendhagyó felkészülési tornát rendeztek. 

Augusztus 21–22-én négy NB I.-es női kézilabdacsapat – Békéscsabai Előre NKSE, Kisvárda Master Good SE, MTK Budapest és az ötletgazda DKKA – vett részt az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupán.

A tornára a csapatok nem érkeztek üres kézzel: saját készleteikből sportfelszereléseket ajánlottak fel olyan gyermekeknek, akik családja számára gondot jelent a rendszeres testmozgáshoz szükséges ruházat vagy egyéb kiegészítők megvásárlása. Felajánlásukat a szurkolók is kiegészítették. Az összegyűlt sportfelszereléseket a rendezvény fővédnökségét ellátó Sportszervezetek Országos Szövetsége juttatja célba. 

A kupának a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok adott otthont. A torna költségeit teljes egészében a rendezvény névadója és fő támogatója állta. „A saját bőrünkön is érezzük, milyen nehéz helyzetet teremtett a sportban a koronavírus-járvány” – mondta Mátyás Gábor, a SOSZ elnökségi tagja, a Dunaferr SE elnöke és a DKKA ügyvezetője.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Autósok gyűjtöttek a salgótarjáni kórház gyermekosztályának Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok Sportszövetségek és sportszervezetek csatlakozását is kérik az Európai hulladékcsökkentési héthez A Porsche okkal bízhat a Taycan sikerében Ukrajnában is nagy sikerük van a napelemeknek
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam