2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tokodon is összefogtak a járvány alatt

Tokodon összefogással vészelték át a rendkívüli járványhelyzetet: az önkéntesek több mint kétezer maszkot varrtak, és a vállalatok adományokkal segítettek.

Tokod életében is jelentős változásokat hozott a koronavírus-járvány. Az önkormányzat már a veszélyhelyzet első napjaiban megszervezte az időskorúak ellátását, a hivatal dolgozói közül jelölték ki azokat, akik a napi segítségnyújtást végezték. Sajnos a nehéz időszakban a csalók is megjelentek, ezért a Tokodi Polgárőr Egyesület a saját járművét ajánlotta fel a segítségnyújtáshoz, így elkerülhették azt, hogy a nyugdíjasok csalás áldozataivá váljanak.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Dicséretes az is, hogy több mint húszan vállalták, hogy részt vesznek a maszkvarrásban. Eleinte még saját maguk biztosították hozzá az alapanyagot, a későbbiekben az önkormányzat vásárolta meg a szükséges textileket, gumikat. Az önkéntesek több mint kétezer maszkot készítettek el, sőt a kihordásban is segédkeztek.

A község vezetése a helyi cégekkel jó kapcsolatot ápol, ami a járvány alatt is megmutatkozott: a vállalatok gumikesztyű-adományokkal járultak hozzá a minél sikeresebb védekezéshez. Az összefogásnak köszönhetően könnyebben vészelték át a nehéz időket Tokodon.

Neked ajánljuk
A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: kemma.hu
Vissza
Hírfolyam