2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

150 millió forinttal támogat három kórházat a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. egyenként 50 millió forint értékű támogatást nyújtott a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetnek, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórháznak és az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő alapítványainak.

A nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalási programja részeként felajánlott összeget a további járványügyi védekezést hatékonyan segítő egyedi eszközök és berendezések vásárlására fordítják az intézmények.

Az adományokat Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója jelképesen adta át a három intézményvezetőnek a járványügyi védekezés egyik központjában, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A támogatásnak köszönhetően a Dél-pesti Centrumkórház a koronavírus-fertőzés leküzdésében alkalmazott sejtes immunterápiákhoz szükséges készítmények folyékony nitrogénben történő tárolásához nélkülözhetetlen biztonságos tárolókat szerez be.
A terápiák a vírus által okozott mortalitás csökkentésére, valamint a kritikus állapotú betegek és betegségek rövidebb lefolyására, enyhülésére irányulnak, támogatva a teljes gyógyulást.

A Szent Imre Egyetemi és Oktatókórház három csúcskategóriás, magas tudásszintű ultrahang-diagnosztikai készüléket, míg az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő korszerű épületfertőtlenítő gépeket vásárol, melyek megsemmisítik a vírusokat, baktériumokat, gombákat és egyéb káros mikroorganizmusokat. A készülékek egyike egy nagy teljesítményű fertőtlenítő robot, amely különleges helyiségfeltérképező technológiája révén azonosítja a fertőtlenítendő területet, és célzottan pusztítja el a baktériumokat és más kórokozókat.

A Szerencsejáték Zrt. emellett 50 millió forinttal támogatta az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül a járványügyi helyzet által legjobban sújtott hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatását és családjuk azonnali krízisellátását.

Neked ajánljuk
Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek Élelmiszert osztott az Együtt a Családért Egyesület Sikeres a yogyakartai terepkísérlet Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam