2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kétmilliós adomány sportoló gyerekeknek

A koronavírus-járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került családok sportoló gyerekeinek támogatására fogott össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) és a BioTechUSA.

A Kohászt működtető DKKA Nonprofit Kft. szervezésében, Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő étrendkiegészítő-gyártójának támogatásával rendhagyó felkészülési tornát rendeztek. Augusztus 21–22-én négy NB I.-es női kézilabdacsapat – Békéscsabai Előre NKSE, Kisvárda Master Good SE, MTK Budapest és az ötletgazda DKKA – mérkőzött meg a kupáért a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnokban az I. BioTechUSA Jótékonysági Női Kézilabda Kupán.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) védnöksége alatt lebonyolított rendezvényen 250 ezer forinttal kiegészült annak az adománynak az összértéke, melyet a részt vevő csapatok és a nézők adtak össze, ugyanis Dunaújváros önkormányzata is beszállt negyedmillió forinttal.

A tornára a csapatok sem érkeztek üres kézzel: saját készleteikből sportfelszereléseket ajánlottak fel olyan gyermekeknek, akik családjának gondot jelent a rendszeres testmozgáshoz szükséges ruházat vagy az egyéb kiegészítők megvásárlása.
A torna költségeit teljes egészében a rendezvény névadója és fő támogatója, a BioTechUSA állta.

Fotó: sosz.hu

A csapatok által felajánlott több mint másfél millió forint értékű sportfelszerelést, valamint a helyszínen kihelyezett gyűjtőládában, nézői adakozásból összegyűlt 254 430 forintot és Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának 250 ezer forintos pénzadományát a rendezvény fővédnökségét ellátó Sportegyesületek Országos Szövetsége juttatja el a rászoruló családoknak, sportegyesületeknek. Az adományokat a kupa helyszínén Mátyás Gábor, a SOSZ elnökségi tagja, a Dunaferr SE elnöke és a DKKA ügyvezetője vett át.

Neked ajánljuk
Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Nem kóbor kiskutya volt, amit befogadott egy amerikai család Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: sosz.hu
Vissza
Hírfolyam