2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kézfertőtlenítő gépek adományból

Győr harminchét köznevelési intézménye kapott ajándékba automata kézfertőtlenítő gépet és a hozzá tartozó fertőtlenítő folyadékot. Az adományt az Innovatív Group társadalmi szerepvállalásként, a járványhelyzet enyhítésére ajánlotta fel.

87 kézfertőtlenítő készüléket kaptak az iskolák Fotók: O. Jakócs Péter, gyorplusz.hu

Az idei tanévben a járványhelyzet miatt fokozott figyelmet kell fordítani a tanulók és a pedagógusok biztonságára. Ennek fontosságát ismerte fel az Innovatív Group vállalatcsoport, és tette meg felajánlását: automata, érintésmentes fertőtlenítést biztosító berendezéseket, valamint az üzemeltetéséhez szükséges fertőtlenítő folyadékot adományoz a győri köznevelési intézményeknek.

„Látva a statisztikai adatokat, és azt, hogy fokozódik a járványügyi helyzet Magyarországon, úgy gondoltuk, hogy van lehetőségünk, módunk és persze kötelességünk is, hogy valamilyen módon hozzájáruljunk a védekezéshez. Amikor a gyermekek bejönnek az iskolába, nagyon fontos az azonnali kézfertőtlenítés, ezért szereztük be ezeket a gépeket” – fejtette ki álláspontjukat Lipovics Tamás, az Innovatív Transport Kft. ügyvezető igazgatója.

A cégcsoport megközelítőleg 3 millió forintból szerezte be a gépeket, mindezek mellett 5 ezer szájmaszkot is adományozott az iskoláknak. Az adomány célba juttatásában a térség országgyűlési képviselője, Simon Róbert Balázs segített a vállalatcsoportnak. „Néhány héttel ezelőtt Lipovics Tamás megkeresett, hogy tenne egy társadalmi felajánlást, iskolákat támogatna valamilyen formában. Én azt javasoltam, hogy az adott helyzetre tekintettel kézfertőtlenítéshez szükséges automatát ajándékozzanak a győri iskoláknak. Ez harminchét intézmény esetében már meg is történt” – mondta Simon Róbert Balázs.

Az adományozás során 87 készüléket szereltek fel az iskolákban, amelyekhez több mint 300 liter fertőtlenítő folyadékot biztosított a cégcsoport. Mindezek mellett vállalták a gépek állandó karbantartását és további fertőtlenítőszer beszerzését is.

Neked ajánljuk
Összefogott a karitatív szervezetekkel a Regőczi Alapítvány A Covid-árváknak gyűjtöttek Elismerték az önkéntesek munkáját A pandémia a fenntartható befektetések váratlan gyarapodását hozta A tudatos használatuk nélkül a mobiltelefonok gyártása is veszélybe kerülhet
Tovább a forrásra: gyorplusz.hu
Vissza
Hírfolyam