2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Suliindító buli helyett adományosztás Gyulán

A koronavírus-világjárvány miatt a hagyományos fürdővárosi Suliindító buli helyett idén adományosztást tartottak Gyulán. A Vegyél eggyel többet! akció célja, hogy füzetcsomagokkal, táskákkal és más, szükséges eszközökkel segítsen a rászoruló családoknak az iskolakezdésben.

Az adományokat augusztus 31-én osztották ki a gyulai Mentorházban. Beke Szilvia, a szervező Regionális Wellness Egyesület elnöke a helyszínen elmondta: nem szerették volna, ha az esemény a koronavírus-járvány miatt elmarad, ezért döntöttek a kisebb létszámú adományozás mellett.

– A Suliindító bulit negyedik alkalommal rendeztük volna meg. A helyette szervezett Vegyél eggyel többet! akció is sikeres volt, összesen 71 csomagot sikerült összeállítani – fejtette ki lapunknak.

71 csomagot osztottak szét Gyulán Fotók: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Elmondta: számos támogató állt melléjük, a Gál Ferenc Egyetem, a Mentorház, és a helyi családsegítőben is sokat segítettek a csomagok összeállításában, a kiértesítésben.

– 42 család érkezett az adományosztás helyszínére, a megmaradó csomagokat a kistérségben osztjuk ki olyanoknak, akiknek szükségük van füzetekre, táskákra és más iskolai eszközökre – tette hozzá.

Krista-Parászka Ágnes közösségfejlesztő médiamenedzser, az eseménynek otthont adó helyszín munkatársa hozzátette: intézményük főként azokat a családokat segíti, ahol a szülők kiszorultak a munkaerőpiacról, és nehéz élethelyzetben vannak. A dolgozók a többi között segítenek a munkaerőpiacra való visszailleszkedésben, és ingyenes szűrővizsgálatokat is szerveznek azoknak, akik anyagi okok miatt nem jutnak el rájuk.

Neked ajánljuk
Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek Élelmiszert osztott az Együtt a Családért Egyesület Sikeres a yogyakartai terepkísérlet Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: gyulaihirlap.hu
Vissza
Hírfolyam