2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tizennyolcmilliós segítséget adtak a tanévkezdéshez a reformátusok

Eddig több mint 800 rászoruló iskolás tanévkezdését segítette adományokkal a Magyar Református Szeretetszolgálat „Radírozzuk ki a különbséget!” elnevezésű kampányában. Megerősítették a segélyszervezet logisztikai kapacitásait is egy 650 millió forintos projekt eredményeképp.

Idén is sokan csatlakoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat tanévkezdést segítő adománygyűjtő programjához, amely augusztus 31-én zárult, így több mint 18 millió forint értékben tudnak segítséget nyújtani a rászorulóknak.

Rengeteg olyan tárgyi adomány érkezett – iskolatáskáktól kezdve a tanszerekig –, amelyet közvetlenül át tudtak adni a gyerekeknek. Akadt például olyan magánszemély, aki 40 ezer füzetet ajánlott fel a szervezet számára, és mellé érkeztek számítógép-felajánlások is, mivel a digitális oktatáshoz erre is nagy szükség lehet ezekben a családokban. Az adományoknak köszönhetően több mint 800 diákot tudtak támogatni.

Mindemellett a Magyar Református Szeretetszolgálat több fejlesztést is megvalósított egy 650 millió forint összköltségvetésű projektben. Ebesen egy ezer négyzetméteres logisztikai központot, Gelénesen, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy 250 négyzetméteres logisztikai központot, Szentesen, Pécsen és Alsóörsön pedig kisebb logisztikai központokat és adománykoordinációs pontokat létesítettek. Emellett a szeretetszolgálat informatikai fejlesztését is ebből a keretből fedezték. A logisztikai kapacitás fejlesztése mellett a segélyszervezet gépjárműparkja is bővült.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam