2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önkéntesek segítik a beteg gyerekek oktatását karantén alatt

A KórházSuli Alapítvány megnyitja a tartósan súlyos beteg gyerekek oktatására létrehozott és működtetett szakmai rendszerét azoknak a krónikus betegségben szenvedő tanulóknak is, akik a vírus által különösen veszélyeztetettek, emiatt szüleik az otthoni tanulásuk mellett döntenek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának napokban kiadott intézkedési terve a járványügyi készenlét idején lehetővé teszi a veszélyeztetett diákok számára, hogy egyedi feltételekkel vegyenek részt az oktatásban. Vagyis, aki krónikus beteg (például légzőszervi, daganatos vagy cukorbetegsége van), annak nem kötelező bejárni az iskolába, hiányzása igazolt lesz. 

Ilyenkor ugyanakkor lehetősége van arra, hogy otthonról, egyénileg egyeztetett módon vegyen részt az oktatásban. Ebben a helyzetben kíván segítséget nyújtani a KórházSuli Alapítvány, amelynek a tartósan beteg gyerekek oktatási rehabilitációjában már sokéves tapasztalata és önkéntesi gárdája is van.

A KórházSuli által begyűjtött statisztikai adatok szerint csaknem 60 ezerre tehető azon 16 év alattiak száma, akiket valamilyen egészségi probléma korlátoz abban, hogy a hasonló korúak számára szokásos mindennapi tevékenységeket végezhessék.

Számolnak a krónikus beteg gyerekek testvéreivel is, hiszen őket is érintheti az iskolalátogatás alóli felmentés. Online tananyagaikat már korábban, a tavaszi járvány idején hozzáférhetővé tették, ezek továbbra is rendelkezésre állnak. 

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Kék Bolygó Podcast: 3 millió rés a pajzson Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam