2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2000 nehéz helyzetbe került gyermek kapott segítséget

Kilencedszerre hirdette meg Iskolakezdés együtt! országos segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet. A koronavírus miatt idén az eddigiekhez képest további 1000, tehát összesen 2000 nehéz helyzetbe került gyermeket kívántak segíteni, egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott tanszercsomaggal.

Fontos cél volt, hogy az adományok még az első becsöngetés előtt célba érjenek, amihez az adományozók mellett a gyűjtés partnerei is jelentősen hozzájárultak.

Augusztusban egymást követték a szervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az országos összefogáshoz. A cél 20 millió forint összegyűjtése volt. A kedvezményezettek jórészt a szervezet intézményeiben és azok látókörében élő családok gyermekei közül kerültek ki, de az Országos Segélyközpont révén hazánk minden pontjára eljutott az iskolakezdési támogatás. A csomagok összeállításához szükséges pénzen felül beérkezett adományokat idén is a gyermekek felzárkózását elősegítő egész éves munka támogatására fordítják.

A kampány üzenetét idén is sokan meghallották: több mint 164 ezer hívás/SMS érkezett a 1353-as adományvonalra, így több mint 41 millió forintnyi felajánlást sikerült összegyűjteni.

Fotó: segelyszervezet.hu
Neked ajánljuk
Összefogás Kisvárdán a helyi egészségügyi dolgozókért Kulturális dolgozók végeznek önkéntes munkát a ceglédi kórházban Covid-támogatást igényelhetnek győri egyetemisták Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: segelyszervezet.hu
Vissza
Hírfolyam