2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Célba értek a keceli adományok

A koronavírus-járvány kezdetén Kecel város polgármestere a médián keresztül tájékoztatta a lakosságot, hogy az önkormányzat, az Egyházi Oktatásért Alapítvány és a Kunság Öko Fitt Természetjáró Sportegyesület együttműködési megállapodást kötött a rászorulók megsegítésére.

Az együttműködési megállapodás keretében pénzbeli és természetbeni adományokat gyűjtöttek. A tavasz folyamán közel félszáz csomag került kiosztásra keceli lakosok között. A járvány második hullámának kezdetén, szeptember 17-én került sor újabb adományok átadására. Az akcióterv megvalósítása keretében – felajánlásokból – közel 100 mázsa tartós élelmiszer, gyümölcs, tisztítószer, fertőtlenítőszer és tisztálkodószer gyűlt össze.

Vállalkozók, gazdálkodók és magánszemélyek álltak a kezdeményezés mellé. A csomagok a beérkezett igényjelzések, a Máltai Szeretetszolgálat keceli csoportja, a plébánia, a védőnők, a Gyermekjóléti Szolgálat, a Keceli Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint az osztályfőnökök javaslatai alapján kerültek kiosztásra. Az akciócsoport tagjai több mint száz helyen kopogtattak: rászoruló családoknál, egyedülállóknál és időseknél.

A csomagok házhoz szállításában közreműködtek: Haszilló Ferenc polgármester, Kecel Város Önkormányzatának képviselői, az együttműködésben résztvevő civil szervezetek vezetői, valamint önkéntesek.

Fotó: vira.hu
Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára Több mint 700 millió forintot ajánl fel a Groupama A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: vira.hu
Vissza
Hírfolyam