2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kárpátaljaiaknak gyűjt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

A kárpátaljaiaknak idén még nagyobb szüksége van a támogatásra – mondta Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. Míg a korábbi években főleg a háborús események indokolták az adománygyűjtést, idén főként a koronavírus-járvány és a határzár nehezíti a kárpátaljaiak életét.

A segélyszervezet elsősorban téli tüzelővel és élelmiszerrel támogatja a nagycsaládosakat, az időseket, a munkájukat elvesztőket, továbbá hozzájárul a gyermekek gondozásához, fejlesztéséhez, összesen több mint tízezer emberhez eljuttatva az anyaország segítségét.

A kormány egészségügyi eszközökkel, 50 lélegeztőgéppel támogatta a kárpátaljai magyarságot, ezek szétosztását és beüzemelését koordinálják a segélyszervezet munkatársai. A Megyei Jogú Városok Szövetsége 30 millió forinttal segíti a rászorulókat Kárpátalján, október 1-jétől pedig elindult a lakossági adománygyűjtés.

Kovács Koko István olimpiai bajnok ökölvívó, jószolgálati nagykövet az adománygyűjtés sajtótájékoztatóján elmondta: bár idén a járvány miatt a szokásos formában nem tudják megrendezni az évek során hagyománnyá vált közös Beregszászi Jótékonysági Félmaratont, de valamilyen formában sor kerül rá, Magyarországon valószínűleg a Margit-sziget lesz a rendezvény helyszíne.

Szita Károly, Lévai Anikó és Kovács Kokó István (első sor, középen, balról jobbra) is részt vettek az adománygyűjtés sajtótájékoztatóján Fotó: Fekete Dániel/MÖS
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? A folyók és óceánok megtisztításával igyekszik csökkenteni hulladéklábnyomát a Coca-Cola
Tovább a forrásra: teol.hu
Vissza
Hírfolyam