2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Helyi cégek helyben segítik a vírus elleni védekezést Veszprémben

Két veszprémi cég, a Masterplast Nyrt. és a Videoton Holding Zrt. összesen 3000 darab maszkot adományozott a városnak, amelyeket a helyi oktatási, egészségügyi és szociális intézményekben osztanak szét.

Mindkét nagyvállalat az elsők között vette ki a részét a koronavírus elleni védekezés támogatásából, ám a járvány erősödésével ismét szükség van a segítségre. Ennek újabb fejezeteként a Masterplast Nyrt. által biztosított alapanyagból, a Videoton Holding Zrt. finanszírozásában 20 000 db védőmaszkot gyártottak le 8 millió forint értékben, amelyet a vállalatok a nekik otthont adó megyék számára ajánlanak fel. Így most Veszprémben 3000 db maszkot adtak át, amelyeket elsősorban szociális és oktatási intézményekbe szánnak.

A speciális polipropilén műanyag maszkok tiszta, adalékmentes kivitelezéssel készülnek. Az eszköz egyébként többször használható, 60 fokos gépi mosással, szárítással, fertőtlenítőszerrel tisztítható, illetve a belsejében található zsebbe extra védelemként további szűrőréteg illeszthető be. 

Az adományt október 6-án délelőtt adták át a cég képviselői Hegedűs Barbara alpolgármesternek, aki a városháza előtti téren az átvételkor elmondta: külön öröm számára, hogy a helyi, teljes egészében magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező cégeknek ilyen fontos a társadalmi szerepvállalás. Hozzátette, hogy a maszkokat a város oktatási, egészségügyi, valamint szociális intézményeibe szállítják majd, ott fogják használni őket.

A Veszprém megyei adomány mellett a két cég további maszkokat juttat Fejér és Somogy megyébe is.

Fotó: Domján Attila/vehir.hu
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: vehir.hu
Vissza
Hírfolyam