2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segítség a fehérvári kórháznak

A Howmet Aerospace Alapítvány 60 ezer dolláros pénzadományt adott át a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára, amelyet többek között betegmozgató eszközök beszerzésére és a dolgozók képzésére fordítanak majd.

Katus István vezérigazgató elmondta: három számmal érzékeltetné alapítványuk mecénási tevékenységét. Huszonkét év alatt – a jogelődöket is beleérte – 2,5 milliárd forintnyi pénzadományt adtak át Székesfehérvárnak, a megyei jogú város nonprofit szervezeteinek. Ebből az összegből 300 millió forint jutott a kórháznak. 

Bucsi László főigazgató fantasztikus történetről beszélt, és hangsúlyozta: nagy hálával tartoznak az adományért. Az utóbbi öt hónapban – amióta ő az intézményt vezeti – a mostani alkalom már a harmadik a sorban, és reméli: a hagyomány folytatódik.

A kórház a csaknem 18 millió forintot speciális betegmozgató eszközök beszerzésére és a dolgozók kiképzésére fordítja. Egy évben 25 ezer műtétet végeznek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórházban, egy beteg áthelyezése, ha csak a műtétet vesszük, legalább három-négy alkalommal történik. A szorzás könnyen elvégezhető, s nem mindegy, hogy a készülékekkel minimalizálni tudják az erőkifejtést, megelőzhetik a különböző gerincproblémák kialakulását.

Az átadáson Katus István (j) és Bucsi László Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap
Neked ajánljuk
Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Kék Bolygó Podcast: 3 millió rés a pajzson Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: feol.hu
Vissza
Hírfolyam