2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élelmiszert gyűjt a Miskolci Egyetem és a Magyar Vöröskereszt

Az Élelmezési Világnap alkalmából október 15-én és 16-án, valamint 19-én és 20-án tartósélelmiszer-gyűjtést szervez a Miskolci Egyetemen a Magyar Vöröskereszt és a Miskolci Egyetem UFWH-csoportja.

A hallgatókból és oktatókból álló csoport hét éve, 2013-ban csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger, UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Azóta minden évben kétszer, immár 15. alkalommal hirdetik meg felhívásukat az élelmiszergyűjtésről.

A rászorulók segítésén túl céljuk a jövő felnövekvő generációjának érzékenyítése a hátrányos helyzetűek iránt. A COVID–19-járvány pedig rámutatott, hogy milyen kétségbeejtő helyzet állhat elő váratlanul, hirtelen.

Október 15–16. és 19–20. között adománygyűjtő pontokat helyez ki az egyetem és a humanitárius szervezet a kampuszon: a főbejáratnál és a rácsos büfé bejárata előtt felállított sátorban, valamint az avasi Tesco áruházban (3508 Miskolc, Mésztalap u. 1/a). A gyűjtőpontokon bárki leadhatja az élelmiszer-adományát, aki támogatni szeretné az ügyet.

Az adományok eljuttatását a rászoruló emberekhez a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete biztosítja. A szervezők kérik, hogy az adományként felajánlott tartós élelmiszerek (pl. liszt, cukor, száraztészta, olaj, konzervek, száraz lencse, bab, sárgaborsó) szavatossági ideje legalább 3 hónap legyen.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gorillák a ködben (életrajzi film) Súlyos hőhullám után példátlan mértékű esőzés és áradások Uruguayban
Tovább a forrásra: minap.hu
Vissza
Hírfolyam