2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A home office-ban partnerré vált főnök és beosztott

Kedvező irányba mozdította a munkaadók és a munkavállalók kapcsolatát a magyar cégeknél a koronavírus a Profession.hu szerint. A járvány megjelenését követő rendkívüli időszak legfontosabb tapasztalata, hogy a magyar cégek és a munkavállalók kölcsönös lojalitásukról tettek tanúbizonyságot.

A fizetés a járvány okozta folyamatok hatására mára előbbre került a munkavállalók elvárásai között, a szakmai kihívások pedig hátrébb. Az alkalmazottak továbbra is előnyben részesítik a rugalmasabb foglalkoztatási formákat nyújtó cégeket, és fontos szempont a foglalkoztató stabil helyzete is.

A kezdeti bizonytalanság és kényszerintézkedések után júniustól jelentősen konszolidálódott az álláspiac, a tendencia a régi rend visszaállása felé mutatott. A home office-ból sokan visszaülhettek az irodába, a korábban átmenetileg csökkentett fizetések helyett pedig ismét egyre több alkalmazott jutott hozzá eredeti keresetéhez.

Válságkezelésben a munkavállalók lojalitása az esetleges vállalati döntések, így például a fizetéscsökkentés elfogadásában mutatkozott meg, a munkáltatóké pedig abban, hogy a megszorítások esetén csak a legvégső esetben nyúltak az elbocsátás lehetőségéhez.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam