2020. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A home office-ban partnerré vált főnök és beosztott

Kedvező irányba mozdította a munkaadók és a munkavállalók kapcsolatát a magyar cégeknél a koronavírus a Profession.hu szerint. A járvány megjelenését követő rendkívüli időszak legfontosabb tapasztalata, hogy a magyar cégek és a munkavállalók kölcsönös lojalitásukról tettek tanúbizonyságot.

A fizetés a járvány okozta folyamatok hatására mára előbbre került a munkavállalók elvárásai között, a szakmai kihívások pedig hátrébb. Az alkalmazottak továbbra is előnyben részesítik a rugalmasabb foglalkoztatási formákat nyújtó cégeket, és fontos szempont a foglalkoztató stabil helyzete is.

A kezdeti bizonytalanság és kényszerintézkedések után júniustól jelentősen konszolidálódott az álláspiac, a tendencia a régi rend visszaállása felé mutatott. A home office-ból sokan visszaülhettek az irodába, a korábban átmenetileg csökkentett fizetések helyett pedig ismét egyre több alkalmazott jutott hozzá eredeti keresetéhez.

Válságkezelésben a munkavállalók lojalitása az esetleges vállalati döntések, így például a fizetéscsökkentés elfogadásában mutatkozott meg, a munkáltatóké pedig abban, hogy a megszorítások esetén csak a legvégső esetben nyúltak az elbocsátás lehetőségéhez.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Autósok gyűjtöttek a salgótarjáni kórház gyermekosztályának A Vöröskereszt is közreműködik a koronavírus-szűrésekben Fenntartható és szolidáris gazdaság megteremtését sürgette Ferenc pápa Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam