2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Négyezer iskolás kapott tanszert

Ezerhétszáz család mintegy négyezer gyermeke kapott tanszert a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Auchan áruházlánc idei közös akciójában. A felajánlásokat főleg olyan családok kapták, amelyek vírushelyzetben nehéz helyzetbe kerültek, a szülők elveszítették a munkájukat, vagy az iskolakezdésnél ütköztek nehézségekbe. 

Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnöke a sajtótájékoztatón közölte: idén több mint húszezerrel több felajánlás gyűlt össze, mint a tavalyi második gyűjtéskor, több mint 65 ezer tanszert tudtak eljuttatni a családokhoz. Augusztus 1. és szeptember 11. között önkénteseik több mint 3100 munkaórát szántak az adományok gyűjtésére.

Beneda Attila, az Emmi családpolitikáért felelős helyettes államtitkára arról beszélt: három év alatt hagyománnyá vált a kezdeményezés, majd reményét fejezte ki, hogy folytatódni is fog. Kiemelte a tényt, hogy idén jócskán meghaladta az adományok mennyisége és értéke a korábbi évekét, ami azt mutatja, hogy „ez a társadalom igyekszik segíteni a rászorulókon”.

Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR-igazgatója a többi között elmondta, hogy idén az áruház önkéntesei is bekapcsolódtak a gyűjtésbe. A tanszergyűjtési akción kívül az Auchan idén egymillió forinttal támogatja a NOE működését.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: bacsmegye.hu
Vissza
Hírfolyam