2020. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok

Csaknem 82 ezer üveg Béres-cseppet adományozott a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Klebelsberg Központhoz tartozó általános és középiskolákban tanító pedagógusoknak a járványhelyzetre való tekintettel.

A mintegy 138 millió forint értékű adomány egyszerre a tanítók, tanárok elismerése, megbecsülése, valamint segítségnyújtás is, hiszen ők az egyik legfelelősségteljesebb hivatást gyakorolva ebben a nehéz helyzetben is nap mint nap „a frontvonalban harcolnak”.

A tanítók és nevelők társadalmi szerepe a világon mindenhol a családokkal egyenrangúként említendő – mondta Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke, aki arról is beszélt, hogy a Béres-vállalatcsoport nagyon megbecsüli a tudást, amely nélkülözhetetlen a hitelességhez és a megbízhatósághoz.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, megköszönve az adományt, példaértékűnek nevezve a felajánlást. Hangsúlyozta: a Béres-csepp ez esetben nem csupán értékes immunerősítő, hanem a pedagógustársadalomra irányuló figyelem és az összefogás jelképe is, és ennek nemcsak a mostani járványhelyzetben, hanem minden probléma megoldásakor kiemelt szerep jut.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus terjedését csak felelősségteljes magatartással lehet visszaszorítani, legyen szó a pedagógusokról, a szülőkről vagy éppen a diákokról. 

Fotó: MTI/Mészáros János
Neked ajánljuk
Autósok gyűjtöttek a salgótarjáni kórház gyermekosztályának A Vöröskereszt is közreműködik a koronavírus-szűrésekben Fenntartható és szolidáris gazdaság megteremtését sürgette Ferenc pápa Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: demokrata.hu
Vissza
Hírfolyam