2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatezer csomag pelenkaadomány az SOS Gyermekfalvaknak

A Procter&Gamble az elmúlt hetekben több mint hatezer csomag Pampers pelenkát juttatott el az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány részére, hogy hozzájáruljon a legkisebbek személyes higiéniájának és kényelmének biztosításához. 

A több mint fél éve tartó járványügyi helyzet komoly kihívás elé állította az SOS Gyermekfalvakat is. A közel négyszáz gyermek és nevelőszülői családjaik megemelkedett költségeivel egy időben az adományok csökkenése nehéz helyzetbe hozta az alapítványt, ezért minden segítség különösen fontos számukra. 

„A gyermekek sokszor közvetlenül a kórházból érkeznek hozzánk, pár naposan, vagy családból emelik ki őket, amikor még totyogó korban vannak. Vannak nevelőszülői családok, ahol egyszerre több 0–3 éves kisgyermek is él, ott rengeteg pelenka fogy napi szinten is. Az adomány az összes nálunk élő kicsi számára közel egy hónapra elegendő pelenkát biztosít, ami óriási segítség a családoknak” – mondta Romet-Balla Ágnes, az alapítvány adománygyűjtési igazgatója.

A koronavírus okozta járványügyi veszélyhelyzet elrendelését követően a Procter&Gamble globális és helyi vállalatai azonnal összefogtak, hogy a kialakult helyzetben a lehető legnagyobb támogatást nyújtsák partnerszervezeteik számára.

A legutóbbi Pampers adomány mellett az elmúlt fél évben több mint 180 raklapnyi, közel 50 millió forint összértékű termékadományt juttattak el a Magyar Vöröskereszt, az UNICEF, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a vállalat csömöri és gyöngyösi gyáraihoz kapcsolódó helyi közösségek, civil szervezetek és környékbeli kórházak számára.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Kórházi ágyakra gyűjt a Lidl A VakVarjú is főz a rászorulókért Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam