2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

11 milliós támogatás a koronavírus-járvány elleni védekezéshez

A dán Grundfos Poul Due Jensen Alapítvány 20 millió dán korona összegű pályázati alapot hozott létre. A legnagyobb gyártóbázissal rendelkező Grundfos Magyarország Gyártó Kft. javaslatára az alapítvány igazgatótanácsa több mint 11 millió forintot adományoz a Tatabányai Szent Borbála Kórházért Közhasznú Alapítvány részére.

Dr. Lőke János, a kórház főigazgatója elmondta, hogy amikor életében először hallott a Grundfosról, az ismerőse azt emelte ki: jó ott dolgozni, mert nagyon odafigyelnek a munkavállalókra. Azóta többször is beigazolódott, hogy a társadalmi felelősségvállalást kiemelten fontosnak tartja a dán tulajdonú cégcsoport, és ez nem csak szavakban nyilvánul meg. Az elektromos motorok és szivattyúk gyártásával, termék- és technológiafejlesztéssel foglalkozó cég az elmúlt két évtized során már többször is segített a kórháznak.

A pénzadományt a betegek biztonságos beléptetéséhez szükséges eszközök beszerzésére és a kórházban dolgozó egészségügyi szakemberek mentális egészségvédelme érdekében tervezett tréning megvalósítására használják fel.

Dr. Lőke János főigazgató, Barsi Erika, a Szent Borbála Kórház Közhasznú Alapítvány titkára és Szundy Olivér, a Grundfos tatabányai gyáregységének igazgatója Fotó: tatabanyakorhaz.hu
Neked ajánljuk
Tiszteletjegyek a szombathelyi kórház dolgozóinak Covid-árvák kaptak ajándékokat Több százezernyi maszkot ajándékozott határon túlra a Baptista Szeretetszolgálat Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: kemma.hu
Vissza
Hírfolyam