2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országos adománygyűjtést indított a Magyar Református Szeretetszolgálat

A Szeretetdobozokba tartós élelmiszereket és higiénés szereket várnak, míg a Kívánságlista elnevezésű programban rászoruló gyerekek karácsonyi kívánságait teljesíthetjük. Az összefogáshoz a 1358-as adományvonal felhívásával is lehet csatlakozni.

A gyülekezetekhez, munkahelyekre és iskolába kihelyezett Szeretetdobozokban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjt a szervezet, melyek a mindennapokban tudnak segítséget nyújtani a rászorulóknak. Az újrahasznosítható dobozokban összegyűlt adományokból segélycsomagok készülnek, melyek még az ünnepek előtt eljutnak oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A Karácsonyi kívánságlista programban nehéz körülmények között nevelkedő gyermekek vágyait gyűjtötte össze az alapítvány. Tavaly 650 személyre szabott kívánságot sikerült teljesíteni, idén 2020 a cél. Az akcióhoz bárki csatlakozhat a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon. Segíteni háromféleképpen lehet: egyrészt az online felületen kiválasztott ajándék megvásárlásával, az ajándék árának felajánlásával vagy használt, de jó állapotú termék adományozásával.

A koronavírus miatt sokan kerültek nehéz vagy a korábbinál is nehezebb helyzetbe. Arra kérünk mindenkit, aki teheti, segítse gyűjtőakcióinkat, vagy tárcsázza a 1358-as adományvonalat. Minden hívás vagy SMS 500 forint segítséget jelent

– hívta fel a figyelmet Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese. A gyűjtések november 2. és 30. között zajlanak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai 2020 tavaszán Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Neked ajánljuk
Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Kék Bolygó Podcast: 3 millió rés a pajzson Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: vaol.hu
Vissza
Hírfolyam