2022. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2,5 millió forint értékben kapott adományt az SZTE sürgősségi osztálya

Csaknem 2,5 millió forint értékben adott át kórháztechnikai eszközöket a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád megyei szervezete az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztályának. Ezekkel az eszközökkel javarészt a koronavírus-betegek ellátását segítik majd az intézményben.

A szervezet munkatársai már nyár elején, a koronavírus második hullámára készülve elhatározták, hogy a rendelkezésükre álló támogatásokból segíteni fogják a szegedi sürgősségi osztályt, hiszen egy súlyosbodó járványhelyzetben az SBO és az ott szolgálatot vállaló szakemberek a védekezés és a gyógyítás első vonalában lesznek. Egyeztettek az SBO vezetőivel arról, milyen eszközökre lenne szükség, és el is indították a beszerzési eljárást.

Ennek eredményes lezárultával most átadhattak:

  • egy betegágykísérő trolit,
  • egy speciális gerinchordágyat,
  • lélegeztetést segítő videólaringoszkópot többféle lapoccal,
  • légúti adaptereket,
  • ampullatartókat.

A beszerzéseket a Magyar Vöröskereszt a tavasszal meghirdetett adománygyűjtő kampányában összegyűlt támogatásból finanszírozta.

A kórháztechnikai eszközöket Sasvári Krisztina megyei igazgató adta át dr. Schneider Erzsébet főorvos asszonynak Fotó: szegedma.hu
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: szegedma.hu
Vissza
Hírfolyam