2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maszkok adományozásával segítenek

A koronavírus-járvány elleni védekezés segítése érdekében tízmillió védőmaszkot adományoz a közintézményeknek és a határon túli magyaroknak a Pápai Hús Kft. tulajdonosa, a CHI FU Hungary cégcsoport és Frank Liu magyar állampolgársággal is rendelkező nemzetközi befektető.

A koronavírus elleni védekezéshez nyolcmillió maszkot kapnak a magyarországi közintézményekben dolgozók a 174 regionális járási hivatal, illetve a 23 fővárosi kerületi hivatal közvetítésével. Kétmillió maszkot pedig a Magyarországgal szomszédos országokban élő magyar nemzeti közösségek részére juttatnak el, a külhoni magyar társadalmi szervezetek közvetítésével.

A járvány elleni védekezés segítése érdekében tízmillió védőmaszkot osztanak szét. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Mennyi jut a külhoni magyaroknak?

A tájékoztatás szerint a romániai magyar közösségnek csaknem 1,2 millió, a szlovákiai magyar közösségnek 400 ezer, a szerbiai magyar közösségnek 250 ezer, az ukrajnai magyar közösségnek 150 ezer, a horvátországi magyar közösségnek 10 ezer, a szlovéniai magyar közösségnek pedig 6 ezer darab maszkot szánnak. A közlemény szerint a koronavírus-járvány elleni küzdelmet segítő maszkokat még novemberben eljuttatják a kívánt helyekre, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével.

Az összérték 1 milliárd forint

Az adománynak szánt, európai uniós minőségi tanúsítvánnyal rendelkező egészségügyi maszkok összértéke egymilliárd forint. A védőeszközök Magyarországon legalább négymillió ember, külhonban pedig további legalább egymillió magyar ember új típusú koronavírussal szembeni eredményes védekezéséhez járulhatnak hozzá.

Neked ajánljuk
Összefogott a karitatív szervezetekkel a Regőczi Alapítvány A Covid-árváknak gyűjtöttek Elismerték az önkéntesek munkáját Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: hazipatika.com
Vissza
Hírfolyam