2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maszkok adományozásával segítenek

A koronavírus-járvány elleni védekezés segítése érdekében tízmillió védőmaszkot adományoz a közintézményeknek és a határon túli magyaroknak a Pápai Hús Kft. tulajdonosa, a CHI FU Hungary cégcsoport és Frank Liu magyar állampolgársággal is rendelkező nemzetközi befektető.

A koronavírus elleni védekezéshez nyolcmillió maszkot kapnak a magyarországi közintézményekben dolgozók a 174 regionális járási hivatal, illetve a 23 fővárosi kerületi hivatal közvetítésével. Kétmillió maszkot pedig a Magyarországgal szomszédos országokban élő magyar nemzeti közösségek részére juttatnak el, a külhoni magyar társadalmi szervezetek közvetítésével.

A járvány elleni védekezés segítése érdekében tízmillió védőmaszkot osztanak szét. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Mennyi jut a külhoni magyaroknak?

A tájékoztatás szerint a romániai magyar közösségnek csaknem 1,2 millió, a szlovákiai magyar közösségnek 400 ezer, a szerbiai magyar közösségnek 250 ezer, az ukrajnai magyar közösségnek 150 ezer, a horvátországi magyar közösségnek 10 ezer, a szlovéniai magyar közösségnek pedig 6 ezer darab maszkot szánnak. A közlemény szerint a koronavírus-járvány elleni küzdelmet segítő maszkokat még novemberben eljuttatják a kívánt helyekre, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével.

Az összérték 1 milliárd forint

Az adománynak szánt, európai uniós minőségi tanúsítvánnyal rendelkező egészségügyi maszkok összértéke egymilliárd forint. A védőeszközök Magyarországon legalább négymillió ember, külhonban pedig további legalább egymillió magyar ember új típusú koronavírussal szembeni eredményes védekezéséhez járulhatnak hozzá.

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben Díjazták az egyetemi önkénteseket Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: hazipatika.com
Vissza
Hírfolyam