2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élelmiszercsomagokat adományozott a Katolikus Karitász

A vírushelyzeti segélyprogramja részeként az elmúlt hetekben 30 millió forint értékű élelmiszersegéllyel támogatta országszerte a koronavírus következtében nehéz helyzetbe kerülő rászorulókat a Katolikus Karitász.

A segélyszervezet közel 3100 doboz élelmiszert adott át az elmúlt hetekben önkéntesei segítségével. Az élelmiszersegélyek célja a koronavírus okozta krízishelyzetbe került családok támogatása volt. Az egységes csomagok alapvető élelmiszert tartalmaztak, a dobozok egyenként 9-10 kilogramm súlyúak, értékük megközelítőleg 10 ezer forint.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: „Olyan csomagokat adtunk most át a nehéz élethelyzetben lévő családoknak, melyek tartalma akár több hétre elegendő alapvető élelmiszer. A csomagok tartalmaznak olajat, száraztésztát, kristálycukrot, lisztet, mézet, rizst, zöldség- és gyümölcskonzerveket, valamint babot és sárgaborsót. Ezzel a segítséggel a családok és idősek havi kiadásait tudjuk csökkenteni olyan időszakban, amikor megnövekedtek a rezsi költségei és sokan a koronavírus miatt elveszítették állásukat, megélhetésüket.”

A szervezet a kialakuló második hullámban kiemelt figyelmet fordít a vírushelyzet miatt nehéz szociális helyzetbe került családok támogatására és az idősek egészségének védelmére, valamint időseket, fogyatékkal élőket ellátó szociális intézmények védekezési eszközökkel, fertőtlenítőszerekkel történő támogatására.

A Karitász szeretetszolgálati és szociális tevékenységét a szervezet honlapján online adományozással lehet segíteni, emellett a 1356-os adományvonalon lehet támogatni hívásonként 500 forinttal.

Fotó: karitasz.hu
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Klímasemlegességre törekszik a Procter & Gamble Regényes természet – Eredményt hirdettek a környezetvédelmi irodalmi pályázaton
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam