2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önkéntesekkel segít a Vöröskereszt a szűrőpontokon

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítenek a koronavírus-gyanús esetek tesztelésben a múlt csütörtöktől működő szűrőbuszoknál és szűrőpontokon – közölte a szervezet kedden, hozzátéve, hogy újabb önkéntesek jelentkezését várják.

Csütörtöktől vasárnapig több mint hatvan önkéntes teljesített szolgálatot hét-nyolc órás műszakokban a szűrőpontoknál – olvasható a közleményben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Mentőszolgálat programjának keretében az elmúlt napokban hat helyszínen végeztek lakossági koronavírus-szűrést, a Magyar Vöröskereszt ebbe a munkába kapcsolódott be. A fővárosban négy helyen – Óbudán, Csepelen, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolójában és a Hungexpón –, valamint Cegléden és Vácon várták a háziorvosi irányításra érkező pácienseket.

A vöröskeresztes önkéntesek a hatóságokat támogatva, előzetes felkészítés után a mintavételezésben vettek részt, valamint a Covid-gyorstesztek felvételében és adminisztrációjában segítettek.

Emellett Komárom-Esztergom megyében a helyi önkéntesek mobil mintavételi egységekkel segítik a tesztelést, a tesztelendők lakcímére kiszállva. 

A Vöröskereszt folytatja részvételét a szűrésekben, ezért újabb önkéntesek jelentkezését várják – írták.

Mintát tesztel az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársa az OMSZ Pók utcai szűrőbuszánál Óbudán, 2020. november 13-án Fotó: MTI/Mónus Márton
Neked ajánljuk
A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: feol.hu
Vissza
Hírfolyam