2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Süteménnyel és gyümölccsel lepték meg a debreceni mentőket

Édes és sós falatokkal teli csomagokkal és összesen több mint ötven kilogramm gyümölccsel érkezett a Debreceni Karitatív Testület a debreceni Külsővásártéren található Mentőállomásra, ahol naponta mintegy százan, összesen pedig kétszázan dolgoznak a térség ellátásán.

– A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház után ezúttal az Országos Mentőszolgálat debreceni dolgozóinak szerettük volna kimutatni a hálánkat, egyben a város és a lakosság köszönetét azért az emberfeletti munkáért, amit elvégeznek a koronavírus-helyzetben. Tudjuk, hogy ugyan a betegek ellátását a Kenézy Kórház munkatársai végzik, de a teszteléseket, a betegek kórházba való szállítását az OMSZ dolgozói teszik meg, emiatt pedig a megszokottnál jóval nagyobb vonulási számmal tevékenykednek nap mint nap. A Covid-betegek ellátásához speciális ruházatba öltöznek, átesnek a zsilipelés procedúráján. Azt gondolom, hogy nekik sem könnyű a helyzetük, az adománnyal most a köszönetünket fejezzük ki, és reméljük, ezzel a gesztussal erőt tudunk adni a mindennapok küzdelmeihez – mondta Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke.

A támogatáshoz felhívással éltek a lakosság, valamint a vállalkozások felé. A Debreceni Nemzetközi Iskolába járó óvodás korú gyerekek szüleinek a felajánlását, valamint a Karitatív Testület hét tagszervezetének adományát kaphatták meg az Országos Mentőszolgálat debreceni munkatársai. Az adományból a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Intenzív Osztályára is vittek a szervezet képviselői.

Fotó: Matey István/haon.hu 
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: haon.hu
Vissza
Hírfolyam