2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó

Nagycsaládoknak ajándékoz olvasnivalót két könyvkiadó: az Orpheusz Kiadó és a Magyar Napló Kiadó összesen 21 millió forint értékben 10 ezer kiadványt ajánlott fel azért, hogy a családok a koronavírus-járvány idején se maradjanak irodalmi élmények nélkül.

A főleg hazai kortárs szerzők munkáit tartalmazó ünnepi ajándékcsomagot a NOE-tagcsaládok még advent előtt megkapják. A mintegy kétezer családot mesék, szépirodalom, albumok és antológiák repítik az irodalom világába, a 106-féle kiadvány szerzői között ott találjuk többek között Kányádi Sándort, Hajnal Annát és Szalay Károlyt.

Erős Kinga, az Orpheusz Kiadó vezetője, a Magyar Írószövetség elnöke azt mondta, céljuk az adakozás öröme mellett az volt, hogy minőségi szépirodalom jusson a nagycsaládosok kezébe. Azt hangoztatta, hogy

ez a példaértékű összefogás az olvasás népszerűsítését is szolgálja.

Hozzátette, azért is tartja sikeresnek a programot, mert nem fővárosközpontú, és a Nagycsaládosok Országos Egyesületén keresztül azokhoz a vidéki családokhoz is eljut az irodalom, amelyek egyébként nehezebben tudnak eljutni egy könyvesboltba vagy könyvtárba.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
William von Hippel: A nagy társas ugrás 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Sokrétű segítséget nyújt Óbuda Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: haon.hu
Vissza
Hírfolyam