2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az online térbe költözik a családszervezetek adventi gyűjtése is

Mentsünk meg együtt minél több gyermeket! – ezzel a felhívással fordul a társadalomhoz a Fiatal Családosok Klubja, amely bár kissé rendhagyó módon, de idén is megrendezi adventi jótékonysági akcióját közel harminc hazai családszervezettel karöltve.

A vírushelyzetre való tekintettel a Családszervezetek V. Adventi Vásárát és Gyűjtését 2020-ban az online térbe helyezik. A már megkezdődött gyűjtéshez december 10-ig bárki csatlakozhat az adjukossze.hu oldalon. A jótékonysági gyűjtés fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki évek óta támogatja a kezdeményezést.

Kevesen tudják, hogy az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Az idei támogatott szervezet, az 1999-ben létrejött Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat különleges gyermekrohamkocsikkal és gyermekmentőkocsikkal segíti az Országos Mentőszolgálat munkáját. Indulásuk óta már több mint 53 ezer bajba jutott kisgyermeken segítettek.

A Fiatal Családosok Klubja azt a célt tűzte ki, hogy egy elengedhetetlen eszköz beszerzését segítse egy új gyermekrohamkocsi számára. Az új kocsi a jövő év tavaszán kerül a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat birtokába, és a 2,5 millió forint értékű M1 Stryker hordágy megvásárlása hatalmas segítség lesz a kicsik ellátása során.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Kampány az egészségügyben dolgozókért Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: szoljon.hu
Vissza
Hírfolyam