2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pedagógushallgatók segítségét kérik a tanárok

Több ezer pedagógus mentesülhet a járvány miatt a tantermi oktatás alól, miután a krónikus betegségben szenvedő nevelők átállhatnak digitális tanításra. A tanárok szerint érdemes lenne a pedagóguspályára készülő egyetemistákat is bevonni a gyerekfelügyeletbe.

Nem csak a középiskolai tanároknak lesz lehetőségük otthonról tanítani a következő hetekben. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár bejelentése szerint az alsóbb évfolyamokon tanítók közül is digitálisan oktathatnak azok, akiknek krónikus betegségük van, és emiatt nem vállalják a jelenléti munkát. További feltétel, hogy legyen meg a szükséges digitális háttér, és az adott időszakban biztosítsák a gyerekek felügyeletét az iskolában.

– Értelemszerűen nincs nyilvántartásunk a pedagógusok krónikus betegségeiről, de a korosztályos statisztikák alapján többezres nagyságrendről van szó – közölte lapunk kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A digitális átállásra jogosító betegségek körét a szaktárca által 2020 nyarán kiadott Covid–19-kézikönyv határozza meg, idetartoznak például a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a daganatos betegségek. – Az intézkedés korosztálytól független, elsősorban azért, mert életkoralapú intézkedések a nemzetközi gyakorlatban jellemzően a 65 év feletti korosztályra születnek, a köznevelésben azonban elenyésző a 65 éves kor felett még dolgozók száma – tette hozzá az Emmi.

Az egyetemisták segíthetnének a diákok felügyeletében Fotó: MTI/Varga György
Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam