2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Vöröskereszt is közreműködik a koronavírus-szűrésekben

A Vöröskereszt önkéntesei már a koronavírus-járvány első hullámában is segítették az Országos Mentőszolgálat feladatellátását. Az elmúlt hetekben az OMSZ-szel és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve a mobil szűrőpontokon végeztek munkát a szervezet önkéntesei és dolgozói.

Elsősorban adminisztratív munkával támogatják a szűrőpontokon dolgozókat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei – mondta a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István.

Az őszi toborzásukra jelentkező, csaknem 200 jelentkezőből mintegy 130-an már teljesítettek szolgálatot. Az elmúlt hetekben nemcsak Budapesten és környékén volt feladatuk, hanem Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Somogy megyében is.

Az önkéntesek egyrészt a mentésirányításban a kiértesítéssel, a szűrésre várókkal való telefonos egyeztetéssel, a mobil szűrőpontokon pedig adminisztratív feladatokkal segítik a munkát, de vannak olyanok is, akik a szűrésekben vesznek részt. Ügyelnek arra, hogy kit milyen feladatra vonnak be, a veszélyeztetett korcsoportot igyekeznek távol tartani a kockázatos tevékenységektől.

Továbbra is várják önkéntesnek jelentkezését, amit a Vöröskereszt honlapján megtalálható rövid kérdőív kitöltésével lehet megtenni.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
2500 liter fertőtlenítőt adományozott az Országos Mentőszolgálatnak a MOL Tízezer élelmiszercsomag jut a nélkülözőkhöz az ünnepek alatt 9 tonna ruhát gyűjtöttek a szállodások a rászorulóknak Pusztulnak a Vas megyei lucfenyvesek Hátrányos helyzetű települések iskolái pályázhatnak a digitális oktatást segítő eszközökért
Tovább a forrásra: minap.hu
Vissza
Hírfolyam