2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Másfél millió forint támogatást gyűjtött az Allee az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak

Átadták az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak azt a másfél millió forintot, amely az Allee Art Wall jótékonysági online aukción gyűlt össze. Az aukcióra még ősszel három kortárs képzőművész, Soós Nóra, Mátyási Péter és Weiler Péter készített festményeket.

A Magyar Festészet Napján, október 18-án indult el azoknak a festményeknek a jótékonysági árverése, amelyek az Allee Art Wall Project felhívására készültek el. Az Allee logójának kör alakú részére készített alkotások a bevásárlóközpont ételudvarának jelenleg is folyamatban lévő bővítési munkálataihoz ideiglenesen felépített, a munkálatokat eltakaró fehér falakat díszítették, és online árverésen lehetett rájuk licitálni egészen november 8-ig.

Az érdeklődés kezdetektől fogva nagyobb volt a vártnál, így végül az OMSZ Alapítvány másfél millió forint adományt vehetett át.

„Sokan tudják, hogy elkötelezettek vagyunk a járvány frontvonalában dolgozók iránt, már korábban is igyekeztünk segítséget nyújtani az egészségügyben dolgozóknak, ahogy most az OMSZ Alapítványnak is. Ugyanakkor a kultúra és a művészet is nagyon közel áll hozzánk, és igyekszünk az Allee látogatóit is közelebb hozni ehhez az élményhez” – fogalmazott Berzevici Rita, az Allee marketingmenedzsere az adomány ünnepélyes átadásán.

„Hálásak vagyunk a segítségért, sokat jelent számunkra minden támogatás, ami hozzájárul ahhoz, hogy minden nap újult erővel folytassuk a munkánkat. A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgozunk. Bajtársaink eddig több mint 60 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak segítséget, és több mint 430 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el” – emelte ki Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Az OMSZ Alapítvány képviseletében Győrfi Pál vette át az adományt Fotó: allee.hu
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: allee.hu
Vissza
Hírfolyam