2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy tányérnyi köszönet

Máriapócsról is érkezett a hála és a köszönet a Covid-intenzívrészlegen dolgozókhoz: december első hetében összesen 230 adag ételt szállítottak három város, Kisvárda, Nyíregyháza és Debrecen kórházi alkalmazottainak.

Az állami rendelkezések alapján Kisvárdán, Nyíregyházán és Debrecenben is kialakítottak a kórházban Covid-intenzívrészleget, ahol az ápolónők és az orvosok megfeszített munkával vívják nem mindennapi küzdelmüket a vírussal szemben. Az egészségügyi dolgozók biztatása megtörtént már taps, az ablakba kitett szívek, vagy óriásplakátok és különféle felajánlások formájában. A héten Máriapócsról jött hála és köszönet a Covid-osztályon dolgozók felé:

december első hetében összesen 230 adag ételt szállítottak a három város kórházi alkalmazottainak.

A felajánlás a Máriapócson működő Zarándokház konyhaigazgatója, Nagy-Nemes Brigitta kezdeményezése volt, aki megkapta a nemes ügy támogatását a fenntartó görögkatolikus egyháztól és a kegyhely igazgatójától, Orosz István atyától, valamint a Családvár Zarándokház igazgatójától, Pindzsu István atyától is. A konyha ugyan működik a pandémiás korlátozások ellenére is (házhoz szállítással), de a máriapócsiak ezzel az adománnyal szeretnék kifejezni nagyrabecsülésüket.

A konyha kilenc munkatársa fáradozott azon, hogy ebédet adjanak az egészségügyi dolgozóknak: tarhonyás húst káposztasalátával – mondta Nagy-Nemes Brigitta, aki az előző hetekben mindhárom kórház vezetőjével felvette a kapcsolatot, és felmérte az igényt: hová, mennyi adag ételt juttathatnak el. Ezek alapján az igazgató kedden hatvan adagot szállított Kisvárdára Pindzsu atyával, csütörtökön száz adagot Nyíregyházára, majd hetvenet Debrecenbe.

A szeretettel csomagolt ebéd mellé mindenki kap egy levelet is, melyen a hála és köszönet szavait fogalmazták meg a kegyhelyen dolgozó vezetők, s lelki táplálék gyanánt a Nyíregyházi Egyházmegye is küldött egy díszes kártyát Kalkuttai Szent Teréz imájával.

A felajánlott ebédet Nyíregyházán dr. Szűcs Attila főorvos, a Jósa András Oktatókórház intenzív osztályának osztályvezető főorvosa, a Covid-részleg egyik osztályvezetője, Papp Judit, a kórház ápolási igazgatója, valamint Magyar Viktória, az intenzív osztály osztályvezető ápolója, a Covid- intenzívrészleg vezető ápolója vette át Fotók: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye
Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: nyirgorkat.hu
Vissza
Hírfolyam