2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fertőtlenítőszereket ajánlott fel a MOL

Ismét fertőtlenítőszereket ajánlott fel a MOL Nyrt., az adományozás egyik kedvezményezettje az Országos Mentőszolgálat, amely így 2500 liter kéz- és felületfertőtlenítőhöz jut hozzá.

Újabb adomány a mentősöknek Fotó: Kovács Tamás/MTI

A cég az elmúlt hónapokban mintegy 33 ezer liter MOL Hygi fertőtlenítőszer adományozásával segítette a koronavírus elleni védekezést. Decemberben folytatódik az adományozási program, összesen 12 ezer liter Hygit kapnak gyermekvédelmi és segélyszervezetek, valamint az Országos Mentőszolgálat – olvasható a cég MTI-hez eljuttatott közleményében.

A vállalat a koronavírus-járvány tavaszi hullámakor döntött úgy, hogy almásfüzitői üzemének egyik gyártósorát a vírus elleni védekezés szolgálatába állítja, hogy a világszerte hiányterméknek számító fertőtlenítőszert állítson elő.

Az operatív törzzsel együttműködve a Mol Hygi termékeket először kórházaknak, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek juttatták el. A vállalat emellett mintegy 33 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott a legnagyobb segélyszervezeteknek, önkormányzatoknak, egészségügyi intézményeknek, valamint a nyári napközis Erzsébet-táboroknak.

„A MOL decemberben újabb 12 ezer liter fertőtlenítőszerrel támogatja a gyermekvédelmi és segélyszervezetek munkáját, valamint az Országos Mentőszolgálatot. Ezzel a donációval szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a szociális és karitatív szférában, valamint az egészségügyben dolgozók, így az Országos Mentőszolgálat bajtársai is minél hatékonyabban védekezhessenek a vírus ellen” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

„Hálásak vagyunk a segítségért, sokat jelent számunkra minden, a betegellátást szolgáló támogatás. A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgozunk. Bajtársaink eddig több mint 70 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak segítséget, és több mint 500 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el” – idézi a közlemény Csató Gábort, az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját.

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam