2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb gépkocsikat ajánlottak fel a védekezéshez

Újabb tíz – Volkswagen Jetta típusú – gépjárművet ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez a Porsche Hungaria Kft. és a Mercarius Kft. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak (NHKT). Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége az alkalomból az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

Herczegh Anita, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, a sajtótájékoztatón kiemelte: a koronavírus-járvány elleni védekezéshez minden ember, minden foglalkozási ág hozzáteheti a maga erejét. Egy autókereskedő cég gépjárművek felajánlásával és flottakezelés biztosításával, az orvostanhallgatók önkéntes tesztelés végzésével. A védelmi szabályok, köztük a helyes maszkhasználat fontosságáról szólva köszönetet mondott azoknak, akik eddig is felismerték, hogy mit tehetnek hozzá ehhez az összefogáshoz.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke arról beszélt: a diákok önkéntességből, a felajánlók nagylelkűségből, az orvosi, egészségügyi személyzet pedig áldozatvállalásból mutat példát. Öt autót az Országos Mentőszolgálaton keresztül a szűrésben részt vevő diákok kapnak, további egy-egy járművet kap az ajkai Magyar Imre Kórház, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, budapesti Bethesda Gyermekkórház, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Oktatókórház.

Herczegh Anita és Soltész Miklós a gépjárművek átadásán a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbjének udvarán 2020. december 10-én Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az adventre és a közelgő ünnepi időszakra utalva azt mondta: „bármennyire is nehéz lesz az idei karácsony”, az orvosok, az ápolók és a fiatalok emberéletek mentésével és gyógyításával „hatalmas ajándékot tesznek mindannyiunk közös karácsonyfája” alá.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora a felajánlást megköszönve arról beszélt, hogy a járvány kezdete óta az SE hallgatói, rezidensei, szakorvosai nap mint nap tanúságot tesznek példaértékű helytállásukról. Jelezte, hogy az év elején a végzősök 97 százaléka dolgozott valamilyen egészségügyi intézményben önkéntesként, augusztus óta segítik az egyetemi PCR-szűrés kapacitásának bővítését, október 29-e óta részt vesznek az országos mintavételezésben, illetve csatlakoztak az országos pedagógusszűréshez, és részt vállalnak a betegellátásban is.

Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria Volkswagen márkaigazgatója és Koleszár Róbert, a Mercarius Kft. ügyvezető igazgatója a segítségnyújtás fontosságáról beszélt, felidézve cégeik korábbi – a járvány első és második hullámában – tett felajánlásait is.

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam