2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Koronavírus-teszteket adományozott Kaposvárnak a Kométa

A kaposvári húsüzem vezetői fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást és a járvány elleni közös fellépést, így a Kométa '99 Zrt. saját készletéből kétszáz darab koronavírus-tesztet adományozott a városnak a pandémiás helyzet enyhítésére. 

Cégünk is mindennap ellenőrzi a dolgozókat. Úgy gondoltuk, hogy a saját felhasználásunkra vásárolt tesztek egy részét szívesen adjuk a városnak, és így talán a közösségen is tudunk egy picit segíteni

– mondta Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója.

Kaposvár polgármestere, Szita Károly szerint a rendszeres tesztelés nagyban hozzájárul a járvány terjedésének lassításához. Egy-egy mintavétellel ugyanis a tünetmentes fertőzöttek is kiszűrhetők. Ez pedig elemi érdeke a városnak. Egyfelől az emberi egészségvédelem okán, másrészt azért is, hogy ne álljon le a gazdaság és megmaradjanak a munkahelyek. 

Kaposvár korábban 2000 darab tesztet adományozott a kórháznak és ugyanennyit szerzett be, hogy az intézményi mintavételekből kimaradókat, például az ügyfélszolgálati munkatársakat vagy a közmunkásokat is biztonsággal lehessen szűrni.

Fotó: kapos.hu
Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Kampány az egészségügyben dolgozókért Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára A háziállatok beoltása mellett érvelnek amerikai kutatók Joe Biden elektromosra cseréli a teljes szövetségi autóflottát
Tovább a forrásra: kapos.hu
Vissza
Hírfolyam