2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

9 tonna ruhát gyűjtöttek a szállodások a rászorulóknak

A HotelHero elnevezésű összefogás keretén belül országszerte összefogtak a szállodások, és hihetetlen mennyiségű, közel 9 tonna ruhát gyűjtöttek össze a nehéz körülmények között élőknek. Az adományok a Magyar Vöröskereszt kollégáinak segítségével jutottak el azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük volt rájuk.

A turizmuságazat szereplői ott vannak a koronavírus-járvány legnagyobb gazdasági vesztesei között. A kilátástalannak mondható helyzet ellenére azonban különleges kezdeményezés indult 2020 nyarán: HotelHero néven létrejött egy összefogás, amelynek tagjai arra vállalkoztak, hogy szabadidejükkel, szervezőkészségükkel, munkájukkal segítenek jó ügyeket – közösen, összefogva. A HotelHero kezdeményezés mögé nem sokkal ezután a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is felsorakozott.

A szállodák közössége november elején egy országos szintű akciót hirdetett: a cél minél több jó minőségű meleg téli ruha összegyűjtése volt. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 7 régiójában összesen 20 adománygyűjtő pontot alakítottak ki fővárosi és vidéki szállodákban.

Azok az energiák, amelyek szebb napokon a vendégek kiszolgálására fókuszáltak, most arra összpontosultak, hogy azokon segítsenek, akik még náluk is nehezebb helyzetben vannak.

Az országos gyűjtés során közel 9000 kg őszi–téli ruha gyűlt össze, amely a Magyar Vöröskereszt munkatársainak, önkénteseinek közreműködésével jutott el a rászorulókhoz, még az ünnepek előtt.

Anek Dóra és Kollin Gergely a budapesti gyűjtőpontként szolgáló Mercure Hotel Korona szállodában adta át a budapestiek által összegyűjtött közel 2000 kg adományt a Vöröskereszt munkatársainak Fotó: HotelHero/turizmus.com
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: turizmus.com
Vissza
Hírfolyam