2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Praktikus adományt kapott a veszprémi kórház

A kötelező maszkviselés kényelmetlenségén segítenek azok az egyszerű 3D-nyomtatással készült eszközök, amelyeket a Cholnoky Ferenc Kórház dolgozóinak ajánlott fel a Tear3Design, egy 3D-nyomtatásra szakosodott veszprémi vállalkozás. 

A Tear3Design egy egyszerű megoldással olyan kiegészítőt készített a maszkokhoz, amellyel könnyen lehet állítani azok szorosságán, így nem kezdi ki a viselője bőrét, valamint készítettek orrnyeregre helyezhető csipeszeket is, amelyeknek köszönhetően  nem párásodik be a szemüveglencse. A kiegészítőkhöz a környezetre ártalmatlan PLA alapanyagot használnak, amely megfelelő komposztálással lebomlik. 

A veszprémi vállalkozás közel 300 darab ilyen kiegészítőt adott át Horváth Ferenc Károlynénak, a kórház ápolási igazgatójának, valamint biztosították a kórházat, hogy a következő időszakban minden dolgozónak, megközelítőleg 2000 embernek elegendő mennyiséget is leszállítják.

Fotó: Kovács Bálint/vehir.hu
Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Kampány az egészségügyben dolgozókért Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Tovább a forrásra: vehir.hu
Vissza
Hírfolyam