2021. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tízezer élelmiszercsomag jut a nélkülözőkhöz az ünnepek alatt

A karácsonyi időszak és az azt követő téli hónapok komoly kihívásokat jelentenek a nélkülöző családok és az egyedülálló emberek számára, melyeket most tovább súlyosbítanak a koronavírus-járvány hatásai. Rajtuk szeretne segíteni a Magyar Vöröskereszt bevonásával a Mészáros-csoport.

A legnagyobb hazai humanitárius szervezet az ország minden pontjára juttat abból a tízezer darab adománycsomagból, melyeket a Mészáros-csoport a hozzájuk tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állított össze, több mint 50 millió forint értékben. Az élelmiszercsomagokban olyan termékek is helyet kaptak, melyek ritkábban kerülhetnek a nélkülöző családok asztalára. A többi között friss tojás, méz és egy rúd bejgli is részét képezi az adománynak.

A karitatív akció középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, éppen ezért a karácsonyi adománycsomagok zöme is többgyermekes családokhoz kerül, mellettük azonban mintegy 1000 egyedülálló idős ember is részesül a támogatásból. 

A Magyar Vöröskereszt minden lehetőséget megragad arra, hogy segítse a legelesettebbeket a téli hónapok, valamint a Covid–19 okozta együttes kihívások átvészelésében. Ezzel a jelentős méretű adománnyal tízezrek karácsonyát tehetjük meghittebbé!

– mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Az élelmiszercsomagok összeállításában a Magyar Vöröskereszt és a Mészáros-csoport önkéntesei is részt vettek, a mintegy 70 tonnányi élelmiszert a szintén a csoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a karitatív szervezet regionális központjaiba. Innen a Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei viszik el az adományokat a rászorulóknak – a koronavírus-járványra tekintettel egyenként.

Fotók: dr. Királyvölgyi Noémi/Mészáros-csoport/vasarhely.24.com
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: vasarhely24.com
Vissza
Hírfolyam