2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több tonna élelmiszer, ruha, játék adomány a siófoki járás rászorulóinak

A Metropolitan Egyetem hallgatói fogtak össze a Lux Hungáriával, hogy segíthessenek a rászorulóknak a siófoki járás 24 településén. Talán eddig soha nem látott mennyiségű adománnyal varázsolták szebbé a járványhelyzet miatt még nehezebb helyzetben levő családok karácsonyát. 

A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói a Lux Hungária Kft.-vel együttműködve adománygyűjtést szerveztek Siófok Város Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Központja számára. A sikeres jótékonysági akció eredményeként több tonna tartós élelmiszer, ruha és játék érkezett Siófokra, amelyeket a siófoki járás 24 településének rászoruló családjai között osztottak ki karácsony előtt.

Azért választottuk a siófoki családsegítőt, mert úgy gondoljuk, hogy sokkal kevesebb adomány érkezik vidékre, mint például a budapesti adománygyűjtő központokba. Nagyon aktív volt minden résztvevő, nagyon sok csomagunk érkezett nemcsak a fővárosból, hanem különböző településekről is a Lux vállalat vidéki telephelyeinek bevonása által. Egy teherautót sikerült megtöltenünk az adományokkal, ruhákkal, cipőkkel, ajándékokkal, játékokkal, tartós élelmiszerekkel. A gyermek és a felnőtt korosztályra egyaránt gondoltunk, hiszen a családoknak szeretnénk segíteni

– mondta Tóth Hanna Rebeka, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója, a Lux Hungária Kft. alkalmazottja. A csomagokat a családsegítő központ munkatársai válogatták szét és juttatták el a családokhoz. 

Fotó: siofoki-hirek.hu
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Két egészségügyi intézmény munkatársait is támogatja a Market Siófokon volt a European Recycling Tour magyarországi állomása Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: siofoki-hirek.hu
Vissza
Hírfolyam