2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ózongenerátoros fertőtlenítőt adományoztak

A Porsche Hun­garia Kft. és a Ring-­Autó Kft. a Veszprém Főegyházmegyei Karitász számára egy ózongenerátoros fertőtlenítőberendezést adott át, hogy így is segítsék a járvány elleni védekezést.

Takáts István általános érseki helynök hangsúlyozta: járványhelyzet idején, amikor az ember a fenyegetettséget, a kiszolgáltatottságot éli meg, majd megjelenik a jó szándék, a nagylelkűség, annak sokkal nagyobb ereje van, mint ha mindez „békeidőben” történne.

A hévízi Szent Lukács Idősek Otthona és a veszprémi Szent Ferenc Papi Otthon számára jelentenek a felajánlások nagy segítséget. Elhangzott: gyakran a negatív hírek tudnak kattintásszámot kivívni, pedig a jónak is világformáló ereje van. – Sokkal több van itt, mint egy adomány. A másokért való felelősséget, a tenni akarást ünnepelhetjük az adományozás kapcsán – fogalmazott Takáts István.

Patkó Balázstól, a Ring-­Autó szervizvezetőjétől megtudtuk, a Porsche Hungaria Kft. idén április 29-től bő egy hónapon át a Volks­wagen-szervizhálózatukba minden javí­tásra érkező autó után ezer forintot ajánlott fel a járványhelyzet negatív hatásainak enyhítésére. A kampány során 6 924 000 forint gyűlt össze, amelyet a Porsche Hungaria 10 millió forintra egészített ki. Az összegből a kampány eredményeként minden megyeszékhelyre és két budapesti intézménybe kerülhet egy-egy ózongenerátoros fertőtlenítőberendezés.

Takáts István általános érseki helynök (balra) vette át a felajánlást Patkó Balázstól, a Ring-Autó szervizvezetőjétől Fotó: Pesthy Márton/Napló

A gépek hosszú távú működtetéséhez szükséges hatóanyagot is a cég biztosítja. Ugyanakkor az ünnepek közeledtével a Ring-Autó Kft. egy több mint 100 ezer forint értékű felajánlást tett a karitász számára: a vírus elleni védekezéshez szükséges eszközök – szájmaszkok, kézfertőtlenítők, gumikesztyűk – átadásával szeretné támogatni a dolgozókat és a gondozottakat.

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam