2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára

Szomorú, ha egy gyermeknek az ünnepi időszakot kórházban kell töltenie. Ez a nehéz helyzet azonban a 2020-as, járvánnyal terhelt évben még összetettebb problémát jelent a családoknak. A legkisebb betegeknek szerettek volna kedveskedni a Magyar Honvédség katonái egy igazán kedves akcióval. 

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóaljának nevében Nagy László őrnagy, törzsfőnök adta át a nagy mennyiségű játékot tartalmazó adományt a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikának az ünnepek előtt. Az ajándékokat főleg a kisebb betegeknek szánták, nekik tehetik könnyebbé a kórházban töltött időszakot, különösen a rendkívül nehéz járványhelyzetben.

A gyermekgyógyászati klinika minden évben kap támogatást a Magyar Honvédségtől, ám most, a koronavírus-járvány nehezítette körülmények között különösen fontos segítség lehet az a sokféle játék, társasjáték és színező, amit a zászlóalj aktív és tartalékos katonái adtak össze – Beregszászi Attila zászlós kezdeményezésére. A zászlóalj adománya jól kiegészíti az egyik helyi rádió országos kampányát, amelynek köszönhetően pénzadományok is érkeztek a gyermekklinika Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítványa részére.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: honvedelem.hu
Vissza
Hírfolyam