2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rekordösszegű adománnyal segít a SWAK

A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén novemberben és decemberben is gyűjtött karácsonyi pénzadományt kárpátaljai (beregdédai) rászoruló gyermekes magyar családok megsegítésére. Közel félmillió forint gyűlt össze.

A koronavírus-világjárvány miatt ezúttal elmaradtak a hagyományos karácsonyi rendezvények, ahol korábban gyűjtődobozokkal jelentek meg a SWAK tagjai. A kialakult helyzetben a megszokott, házról házra járó gyűjtés is kockázatosnak mutatkozott, ezért idén elsősorban az egyesület számlájára várta a civil szervezet a felajánlásokat. Felhívásukra heteken át érkeztek az adományok.

Végül idén minden korábbinál sikeresebb volt a gyűjtés, és ennek eredményeként 423 000 forint gyűlt össze, amely jócskán meghaladta az eddigi rekordot jelentő (2019-es) 351 500 forintot.

„Jó érzés, hogy egy ilyen nehéz év végén ennyien és ilyen mértékben fontosnak tartották, hogy segítsék a még nehezebb helyzetben lévő kárpátaljai magyar testvéreiket” –  nyilatkozta a gyűjtésről a Sárospataki Wass Albert Kör elnöksége.

A fotó még a 2019-es adomány átadásakor készült Fotó: SWAK/sarospatak.hu
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Az ENSZ üzenete az óceánok világnapján: eljött a cselekvés ideje
Tovább a forrásra: sarospatak.hu
Vissza
Hírfolyam